Σελίδες

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ο ΑΝΕΜΟΣ ΔΙΝΕΙ ..ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΟΡΑΤΟΥΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ


Ίσως σας περιεργει ο τίτλος αλλά θα ήθελα να ακούσετε πρώτα την ιστορία:
Ο Κώστας είναι 12 χρονών και ζήτησε να γίνει συντάκτης των ενωμένων μπλόγκερ του είπα οτι δεν γίνεται ,γιατί είναι πολύ μικρός και δεν ήθελα να πέσει στα βαθιά...
Στην αρχή με την εξυπνάδα του αμφέβαλα αν είναι 12 χρονών. Έπαιζε το ίντερνετ στα δάχτυλα ,και είχε μια απίστευτη εξυπνάδα. Μπήκα στην σελίδα του : http://glukopikrhzwh.blogspot.com/ και είδα ένα blog με πολιτική άποψη και απίστευτη παιδική εξυπνάδα!
Ο Κώστας δεν μου κράτησε κακία, που δεν τον έκανα συντάκτη. Το αντίθετο γίναμε φίλοι και η επόμενη έκπληξη ήταν όταν μου είπε ότι έχουν ένα blog που λέγεται "αόρατοι ρεπόρτερ"
http://aoratoireporter.blogspot.com/  και τότε μου είπε ήθελε να μου πάρει συνέντευξη!
Για εμένα  δεν υπάρχει κάτι πιο συγκινητικό! Είναι σαν να μου παίρνει συνέντευξη ο γιος μου, είναι σαν να φεύγουμε, και η νέα γενιά να είναι εδώ παρούσα και δυναμική!
Σε ευχαριστώ Κώστα ,και σίγουρα δεν ξέρεις πόσο με συγκινείς!
Ιδού λοιπόν οι ερωτήσεις του Κώστα,για τους ρεπόρτερ του:
-Πότε σου ήρθε η ιδέα για τους ενωμένους bloggers;
Κώστα δεν το έκανα μόνος μου,  ήμασταν δυο στην αρχή, ήταν επί Νέας Δημοκρατίας πριν τέσσερα χρόνια, σε προσπάθεια της τότε κυβέρνησης  για ψήφιση νόμων,  για την φίμωση των blogs, πράγμα που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και από την παρούσα κυβέρνηση.
Η νομοθεσία για το απόρρητο του διαδικτύου είναι στην σελίδα μας και δεν αμφισβητείται. Απλά   όντως στη γενικευμένη παγκοσμιοποιημένη χούντα το ίντερνετ είναι πρόβλημα και θέλουν να το εξαλείψουν και να το φιμώσουν. Πρώτη φορά που ευχαριστώ την Αμερική, που με τη νομοθεσία της μας προστατεύει. Οι bloggers πάνε με την αλήθεια και αυτό φαίνεται γιατί όσο χοντρά τα έσουρναν στον Καραμανλή, άλλο τόσο τα χώνουν τώρα στον Παπανδρέου! Έγιναν πολλές συγκρούσεις που δεν θέλω να επεκταθώ στους ενωμένους μπλόγκερ. Στο τέλος βλέπεις το αποτέλεσμα, μια σελίδα ελευθερίας, που ανήκει σε όλους , χωρίς κόμματα και χρώματα, με βάση την ενότητα όλων, που τόσο απαραίτητη είναι σήμερα. Ο εμφύλιος που έπρεπε να διδάσκεται η αποφυγή του, στο σχολείο δεν ισχύει σήμερα. Και δεν θα περάσει. Είμαστε ενωμένοι!
Σας συστήνω στα νέα παιδιά να δείτε μια ταινία την "ψυχή βαθιά" που σίγουρα δείχνει το μίσος μεταξύ Ελληνων που δεν πρέπει να ξαναγίνει και δεν θα ξαναγίνει! Δείχνει
και την εμπλοκή πάντα των ξένων στην Ελλάδα.
Δείχνει που έριξαν βόμβες ναπάλμ σε παιδιά που ήταν αδέλφια σε αντίπαλα στρατόπεδα.
Ένα απόσπασμα από την ταινία:



Πώς καταφέρατε να μαζέψετε τόσους συντάκτες;



Οι συντάκτες κάποια στιγμή πρέπει να επεκταθούν. Η google αφήνει μόνο εκατό συντάκτες. Βέβαια δεν αρθρογραφούν πάντα όλοι, αλλά μόνο με την παρουσία τους δείχνουν την ενότητα και την ετοιμότητά τους στα δύσκολα και τους ευχαριστούμε!
Είναι απλό: .Ενότητα αλήθεια, και όχι κόμματα, έτσι όλα είναι δυνατά. Και εγώ δεν πίστευα στην αρχή να μαζευτούμε τόσοι πολλοί.
Ποια είναι η γνώμη σου για τη δημοσιογραφία και ποια για τους δημοσιογράφους της εποχής μας;
Επειδή βλέπω ότι σου αρέσει η δημοσιογραφία αν θέλεις τη γνώμη μου να την ακολουθήσεις. Δεν έχουν καμία σχέση οι μεγαλοδημοσιοκάφροι εκδότες, με τα απλά παιδιά που λένε αλήθειες...
Υπάρχει μια ιστοσελίδα που λέγεται "άνεργοι δημοσιογράφοι"  και εκεί λένε φοβερές αλήθειες. Ας ξεχωρίσουμε την έννοια δημοσιογράφος από την έννοια μεγαλοδιαπλεκόμενος. Αν ακολουθήσεις το επάγγελμα του δημοσιογράφου να μείνεις αγνός και χωρίς εξαρτήσεις!
Παράδειγμα σε μα μεγάλη εφημερίδα , ο εκδότης σου αν γράψεις ένα καυστικό και αποκαλυπτικό άρθρο για τις τράπεζες, θα σου πει ..ρε φιλαράκι μην το βάζεις... αφού έχουμε διαφημίσεις τραπεζών, και τότε καταλαβαίνεις τα διαπλεκόμενα. Πρόσφατο παράδειγμα ο Bαξεβάνης που ενώ δουλεύει στην κρατική τηλεόραση και εκβιάστηκε από τον Βενιζέλο, δεν δίστασε να τον κατακεραυνώσει. Αυτό ισχύει σε όλα τα επαγγέλματα. Πρέπει να λέμε αλήθειες χωρίς να σκεφτόμαστε το κόστος και το συμβιβασμό, εν τέλει.
-Πώς βλέπεις την εξέλιξη του διαδικτύου και ειδικά των blogs;
Αρθρογραφώ στο ίντερνετ πάνω από 4 χρόνια. Είναι μια μεγάλη δυναμική, όπου απλοί ενεργοί πολίτες εκφέρουν τη γνώμη τους ελεύθερα. Αν δεις ακόμα και τα ΜΜΕ έσβησαν και στρέφονται προς το ίντερνετ. Χθές διάβασα ότι θα κλείσει και η Ελευθεροτυπία. Το ίντερνετ είναι ένας αχανής χώρος, που αν είσαι έντιμος και λες αλήθειες δεν θα χαθείς. Στο λέω και εσένα σαν συμβουλή, όσο και αχανής να είναι , παράδειγμα εμείς στα blog ξέρουμε σαν μια γειτονιά τι γίνεται αν συκοφαντήσω κάποιον, θα μπει κάποιος πάλι να με διαβάσει; Δεν στοχοποιούμε απλούς πολίτες αλλά δημόσια πρόσωπα , που πρέπει να υπόκεινται σε δημόσια κριτική.
Όπως είπα και πριν μπήκαν στην blogoσφαιρα κάποιοι που επικαλούνται την ιδιότητα των bloggers και παίζουν μεγάλα συμφέροντα. Αυτοί μετέφεραν τη διαπλοκή των ΜΜΕ εδώ, αλλά με ελάχιστη εμπειρία τους ξεχωρίζεις! Κάνουν μπαμ! Δεν χρειάζονται νόμοι, και έχουμε κάνει αγώνα για αυτό.
-Πώς βλέπεις την οικονομική κατάσταση της χώρας και πώς την αντιμετωπίζεις;
Το θέμα είναι παγκόσμιο και καθοδηγείται από την Αμερική είναι τεχνητό. Δεν μπορεί να πτωχεύσαμε σε μια μέρα, και να γίναμε οι επαίτες της Ευρώπης. Απλά είμαστε το πειραματόζωο
δυστυχώς στο ΔΝΤ που μας ενέπλεξαν οι αριθμοί ευημερούν και ο λαός πεινάει! Και αυτό ως Έλληνες δεν θα το ανεχτούμε! Το κίνημα των αγανακτισμένων στο σύνταγμα , ήταν ηρωικό, τόσα χημικά, και δολοφονικές γκλομπιες στο κεφάλι μόνο σε χούντα συμβαίνουν!
Την 28 Οκτωβρίου έγινε επανάσταση! Όλοι λίγο πολύ τα ξέρουν! Ο λαός όταν είναι ενωμένος δεν φοβάται τίποτα! Όλο το πολιτικό σύστημα είναι διαβρωμένο. Πρέπει να ενωθούν όλα τα κινήματα όπως λέει ο ΜΙΚΗΣ σε ένα λαϊκό μέτωπο.
Δεν μπορεί για παράδειγμα η Ντόρα και ο Κωνσταντόπουλος να μας λένε ότι θα μας σώσουν. Αυτοί ήταν χρόνια στο σύστημα και δούλευαν γι' αυτό. Αλλιώς θα είχαν αλλάξει τα πράγματα και δεν θα φθάναμε εδώ που φθάσαμε. Τόπο στα νέα παιδιά! Ο λαός αντιδρά και επαναστατεί!
Θα έστελνες τα παιδιά σου στο εξωτερικό για σπουδές;
Τόση ώρα σου μιλάω μάλλον γράφω και σε νόμιζα για γιο μου., δυστυχώς Κώστα δεν φεύγουν μόνο για σπουδές αλλά για μετανάστευση και ενάμιση εκατομμύρια αλλοδαποί είναι παράνομα εδώ.
Πείνα δεν έζησα. Η γενιά μου της δεκαετίας του 80 δεν θα ανεχτούμε πείνα για τα σημερινά παιδιά
θα αντιδράσουμε να είσαι σίγουρος! και επειδή με ρώτησες για τα παιδιά μου, δεν έχω, αλλά θα ήμουν περήφανος, να είχα ένα σαν εσένα! Σου αφιερώνω το τραγούδι του ΜΙΚΗ  που αν και δεν τον πρόλαβε η γενιά σου, θα δεις ότι  στην παρέλαση τα παιδιά τον χειροκροτούσαν!




http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: