Σελίδες

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Ο πατέρας ήξερε και δεν έκανε τίποτε για τα κακοποιημένα παιδιά του!!





Ο πατέρας καταθέτει:

«Ετρεξα στο σπίτι και είδα το παιδί κρεμασμένο ανάποδα από το ταβάνι. Μάλιστα, μια φορά το είχε δέσει και στο καλοριφέρ!»
Σκηνές βαρβαρότητας από τη σκληρή καθημερινότητα στην τρώγλη της οδού Γενναδίου αναβίωσαν για μία ακόμη φορά στην αίθουσα όπου συνεδριάζει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την πρωτοφανή υπόθεση παιδεραστίας στο Ιλιον.



Στη χθεσινή πολύωρη κατάθεσή του στο δικαστήριο ο Αγγελος Αμίλητος, πατέρας των δύο ανήλικων παιδιών, τα οποία η 35χρονη Ειρήνη Τσονοπούλου φέρεται να εξέδιδε σε ηλικιωμένους άντρες το διάστημα που έμεναν στο σπίτι της οδού Γενναδίου, μίλησε για το ξύλο, τις τιμωρίες και τα καθημερινά μαρτύρια που ζούσε ο μεσαίος γιος της κατηγορουμένης στα χέρια του πατριού του, Σπύρου Σουχλέρη:

«Μία μέρα με πήρε τηλέφωνο ο Σπύρος και μου είπε: “Ελα σπίτι γιατί έχουμε αρνί”. Οταν έφτασα είδα τον Α., τον γιο της Ειρήνης Τσονοπούλου κρεμασμένο ανάποδα από το ταβάνι. Μια φορά τον είχε δέσει και στο καλοριφέρ.
Για να τον τιμωρήσει τον έβαζε να σταθεί στο ένα πόδι και τον κλείδωνε στο ντουλάπι»...

Το σημείο της κατάθεσης όμως που πυροδότησε την αντίδραση του εισαγγελέα της έδρας ήταν η αδυναμία του μάρτυρα να δώσει απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν αντέδρασε βλέποντας τις σκηνές κακοποίησης που εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια του: «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται ένας άνθρωπος, ο οποίος μάλιστα είναι και πατέρας, να βλέπει να κρεμούν ένα παιδί ανάποδα και να μην αντιδρά» αναρωτήθηκε ο εισαγγελέας.

Το ίδιο αναρωτιέμαι κι εγώ. Όμως έχω ακόμη μία απορία:
Γιατί δεν πήγε και ο πατέρας κατηγορούμενος για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο??
Έβλεπε το μαρτύριο των παιδιών του και δεν έκανε τίποτε για να τα λυτρώσει!!!! Αν είναι δυνατόν αυτό για έναν άνθρωπο και μάλιστα πατέρα!!
Επιτέλους, ας εφαρμοστεί σωστά ο νόμος, στην Ελλάδα!!!

Μοιραστείτε

Δεν υπάρχουν σχόλια: