Σελίδες

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Όπλα «γεμάτα στα τουρκικά σχολεία»

BBC News, Τουρκία http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7924441.stm


Μια έρευνα που πραγματοποιείται από την τουρκική κοινοβουλευτική ερευνητική επιτροπή έχει ανακαλύψει ότι 6% των παιδιών γυμνασίου φέρνουν ένα πυροβόλο όπλο στο σχολείο

Μεταξύ εκείνων που ρωτήθηκαν, 15% είπε ότι φέρνουν ένα όπλο κάποιου είδους, συμπεριλαμβανομένων των μαχαιριών ή των λεπίδων ξυραφιών.

Πολλοί από τους είπαν ότι έφεραν τα όπλα για να τα κάνουν εντύπωση

Η έρευνα εξέτασε 26.000 παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα. Η επιτροπή ήταν οργάνωση αφότου χτύπησε ένα χείμαρρος των βίαια επιθέσεων στα τουρκικά σχολεία

Αυτή η έκθεση διαπίστωσε ότι ένας--επτά 12 έως 17 έτος - olds στην Τουρκία είχε ένα όπλο στο σχολείο σε κανονική βάση. Σχεδόν 6% τους φέρνουν ένα πυροβόλο όπλο.

Τα περισσότερα από εκείνα τα παιδιά είπαν στους ερευνητές από το Κοινοβούλιο ότι δεν αισθάνονται ασφαλείς χωρίς ένα όπλο άλλοι αναγνώρισαν ότι επηρεάστηκαν από τους φίλους τους και από τις ταινίες.

«Φαλλοκράτης, βίαιος πολιτισμός»

Ένα από τα μέλη του είπε στο BBC που διαπίστωσε ότι τα παιδιά προσελκύστηκαν στα πυροβόλα όπλα, επειδή ήταν αυξάνομαι-επάνω σε έναν φαλλοκράτη και έναν βίαιο πολιτισμό.

Είναι παράνομο να αγοραστεί ένα πυροβόλο όπλο κάτω από την ηλικία 18 στην Τουρκία. Τα περισσότερα από τα παιδιά που εξετάστηκαν είπαν ότι πήραν τα όπλα από το σπίτι, όπως πολλοί από τους πατέρες τους έχουν μια άδεια.

Οι κοινοβουλευτικοί υποστηρίζουν ότι δεν είναι κανένα αγαθό που κάνει τα σχολεία όπως τις φυλακές - εισάγοντας τους ανιχνευτές μετάλλων και τις αναζητήσεις σωμάτων για να εξετάσει το πρόβλημα.

Προτείνουν ότι τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν πιό στενά με τους μαθητές και τις οικογένειές τους αντ' αυτού.

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυροβόλα στη Ιστανμπούλ μόνο πέρυσι. Το ένα σε 20 τους ήταν παιδιά.

1 σχόλιο:

BUTTERFLY είπε...

Τι λες! Τοσα πολλα παιδια με οπλα στα σχολεια! Μα που παμε πια!;; Σκατα!