Σελίδες

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΩΣ ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ;;

 


Με θεαματική κολοτούμπα επιχειρούν οι εισαγγελείς να μαζέψουν τα "αμάζευτα" όταν κατάλαβαν ότι ο κόσμος τους πήρε "χαμπάρι" και δεν "τσιμπάει" σε παραμύθια με εισαγγελικούς Ρομπέν των Δασών. Άλλο ένα παιχνιδάκι στημένο πάνε να μας παίξουν οι ανώτεροι οικονομικοί εισαγγελείς σε αγαστή συνεργασία με τους ανώτατους προϊσταμένους τους του Αρείου Πάγου.
Προφανώς μετά την ανάρτησή μας με τίτλο: Mπορούμε να είμαστε ήσυχοι: Δύο παρορμητικοί και υπερβολικά ευαίσθητοι εισαγγελείς ερευνούν τα μεγάλα οικονομικά εγκλήματα!!!  την οποία αναπαρήγαγαν ή αναδημοσίευσαν τα περισσότερα μπλογκ, κατάλαβαν πόσο ρόμπα έγιναν οι άνθρωποι με την άμεση και εντός μιας ημέρας διενέργεια μιας "φούσκας" προκαταρκτικής έρευνας για δύο "φούσκες" παραιτήσεις που δεν προβλέπονται καν από το νόμο (παραίτηση του δικαστή ή εισαγγελέα από τα ανατιθέμενα σ' αυτόν καθήκοντα δεν υπάρχει... Αυτό αποτελεί αρνησιδικία. Μόνο παραίτηση από το δικαστικό σώμα μπορεί να γίνει) και με την έκδοση ενός "αστραπιαίου"  πορίσματος που εντελώς άστοχα έβγαλε τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς στην ουσία ανεπαρκείς για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, αφού τους χαρακτήρισε παρορμητικούς και υπερβολικά ευαίσθητους, πράγμα ανεπίτρεπτο για λειτουργούς της δικαιοσύνης!
Έτσι έκαναν κι αυτοί άλλη μια μεγάλη κολοτούμπα και τρέχουν να ανασκευάσουν προσπαθώντας να μας πείσουν ότι δεν τελείωσε ακόμη η περιβόητη έρευνα... προφανώς θα μας πουν ότι όσα δόθηκαν στη δημοσιότητα ήταν ...μάαλλον μυθεύματα των δημοσιογράφων και η έρευνα συνεχίζεται για να περαιωθεί δήθεν σε ένα λογικό χρονικό διάστημα (όχι της αστραπής και του "ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε"!!!). Το πόρισμα το νέο που θα βγει, σίγουρα "μαντεύουμε" θα αποφαίνεται ότι έγιναν οι δέουσες ενέργειες, δόθηκαν οι έγγραφες εξηγήσεις και τίποτε όπως πάντα δεν συνέβη. Επίσης θα αποκαθιστά την προσωπικότητα των δύο οικονομικών μας εισαγγελέων και θα αποφαίνεται ότι είναι σοβαροί, εχέμυθοι και ψύχραιμοι όπως αρμόζει σε λειτουργούς της δικαιοσύνης και όχι παρορμητικοί και υπερβολικά ευαίσθητοι...


Θα υποκριθούν φυσικά ότι οι μεν άλλα είπαν και οι δε άλλα έγραψαν, εκ παραδρομής...  Μάλιστα σήμερα ακούσαμε ότι ήδη οι οικονομικοί εισαγγελείς επετέθηκαν στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Μακρή, που διενήργησε την "αστραπιαία" έρευνα και έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, με βάση το συνοπτικό υπόμνημα που του παρέδωσαν οι ίδιοι και που όλοι μας είδαμε ότι ρητά έγραφαν,   ότι δεν θα "...χαθούν σε δυσώδεις ατραπούς ονοματολογίας αναλισκόμενοι σε ενασχόληση με το αυτονόητο και πασίδηλο δυστυχώς της νεοελληνικής πραγματικότητας...".  Και όλα αυτά φυσικά σε αντίθεση με τις προηγούμενες δηλώσεις τους  όπου  δήλωναν με φαρισαϊσμό:  "...μακάρι να μας ζητηθούν ονόματα...".
Διαβάστε παρακάτω τις δηλώσεις του κ. Μουζακίτη και θα καταλάβετε ...που το πάνε πάλι το παιχνίδι...
Επιτέλους κύριοι δεν τρώμε κουτόχορτο!! ούτε μια "στημένη παραίτηση" δεν μπορείτε να φτιάξετε με ...σοβαρότητα!!!


Στοιχεία και ονόματα έδωσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, σύμφωνα με τον Σ. Μουζακίτη. Εκφράζει την απορία του για το ότι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. (...έλα ντεεε!! κι εμείς την ίδια απορία έχουμε... όχι γιατί μπήκε στο αρχείο αλλά γιατί οι οικονομικοί εισαγγελείς με το έγγραφο υπόμνημά τους την οδήγησαν στο αρχείο, αφού έκαναν γαργάρα τα περί ...ονομάτων). Διαβάστε πώς αντέδρασε στις δηλώσεις ο Άρειος Πάγος:

Απρόσμενη τροπή πήρε η υπόθεση των οικονομικών εισαγγελέων Σ. Μουζακίτη και Γρ. Πεπόνη, οι οποίοι παραιτήθηκαν καταγγέλλοντας παρεμβάσεις για να πάρουν τελικά πίσω τις παραιτήσεις τους δύο ημέρες αργότερα.
Στη συνέχεια η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις, ωστόσο απ' ό,τι φαίνεται το σήριαλ θα συνεχιστεί.
Μιλώντας με δημοσιογράφους, εξέφρασε την απορία του για το εσπευσμένο κλείσιμο της έρευνας του Αρείου Πάγου σχετικά με τους λόγους που επικαλέσθηκαν στην επιστολή - παραίτησής τους.
Ο εισαγγελέας πρόσθεσε πως στον Άρειο Πάγο, με τον συνάδελφό του κ. Γρηγόρη Πεπόνη, αναφέρθηκαν στους ανώτερούς τους στο θέμα των παρεμβάσεων, που όπως υποστηρίζουν δέχθηκαν, με ονόματα και στοιχεία.
"Πήγαμε το πρωί να πάρουμε το πόρισμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Γιατί αρχειοθέτησαν την υπόθεση;" αναρωτήθηκε ο κ. Μουζακίτης και πρόσθεσε:
"Ο κ. Μακρής μας έδωσε πέντε ημέρες να προσκομίσουμε στοιχεία. Αυτό που δώσαμε δεν ήταν υπόμνημα, ήταν πρόχειρο σημείωμα. Είχαμε ενημερώσει προφορικά όλους τους προϊσταμένους μας για τα στοιχεία που έχουμε. Έχουμε ενημερώσει προφορικά για ονόματα και στοιχεία. Με ποιο δικαίωμα, με ποιο σκεπτικό είπαν ότι δράσαμε παρορμητικά;" δήλωσε ο κ. Μουζακίτης (...εδώ είναι που τους ..."καίει") .

Άρειος Πάγος: Η υπόθεση βγαίνει από το αρχείο.... (εδώ γελάμε... πότε πρόλαβε να μπει και να βγει; δεν έχει ξαναγίνει αυτό...)
Αμέσως θα ανασυρθεί από το αρχείο το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, μόλις οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνη και Σπύρος Μουζακίτης, καταθέσουν νέο υπόμνημα. (άντε φτου κι απ' την αρχή...).
Αυτή ήταν η αντίδραση του Αρείου Πάγου μετά τις παραπάνω δηλώσεις του κ. Μουζακίτη.
Πάντως, από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου εκφράστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας απορίες ως προς τις δηλώσεις αυτές και αναμένουν το τι θα πράξουν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς.
Σε περίπτωση που οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης προσκομίσουν νέα στοιχεία με το υπόμνημα τους, τότε η υπόθεση θα ανασυρθεί από το αρχείο, από τον κ. Μακρή και θα συνεχιστεί η προκαταρκτική έρευνα.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή... μιλάμε για πολύ γέλιοοο!!!


http://enomenoiblogers.blogspot.com

1 σχόλιο:

Μαρία Χατζηφώτη είπε...

Διάβασα τα όσα γράφεται και συμφωνώ απόλυτα στο ότι πρόκειται για παδαριώδης και ανεύθυνες συμπεριφορές,καθώς και πισωγύρισμα στις ευθύνες που τους ανατέθηκαν.... Αναρωτιέμαι αν θα βρεθούν τολμηροί και νοήμωνες συμπατριώτες, που θα αναλλάβουν την ευθύνη...αψηφώντας τους εκβιασμούς όσων συμπολιτών κερδοσκοπούν εναντίων των οικονομικών συμφερόντων της χώρας...που θα συνεργασθούν ουσιαστικά οργανώνοντας και αλλάζοντας το σύστημα της χώρας, για μια ισότιμη διαβίωση μεταξύ των Ελλήνων πολιτών...