Σελίδες

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Στα...άδυτα του «Αρκαδικού Χωριού»

Eρευνα του «Καλαμιού» γύρω από τη σκανδαλώδη αυτή υπόθεση εξαπάτησης ομογενών


Αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχε η Γραμματέας του ΣΑΕ Δρ. Σαραντοπούλου, με επικεφαλής τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής και πρώην υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γρηγόρη Νιώτη, επισκέφθηκαν πρόσφατα τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Θάνο Μωραϊτη για το ζήτημα του «Αρκαδικού Χωριού» που αποτελεί ένα πατεντάτο σκάνδαλο σε βάρος ομογενών .
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας του Αρκαδικού Χωριού κ. Παναγιώτης Καραχάλιος (ο οποίος είναι και ο εργολάβος που έχει αναλάβει την ανοικοδόμηση πολυτελών μεζονέτων στην παραλία πάνω στο κύμα!...), ο αντιπρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Καναδά κ. Νίκος Μαντάς, ο ομογενής από το Σικάγο Γεώργιος Βουτυρίτσας, ο ομογενής από τον Καναδά Ευάγγελος Ζεμπελίκος και ο δικηγόρος κ. Γιάννης Καραχάλιος.
Η κύρια υπεύθυνη του όλου σκανδάλου είναι η Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας Οικισμού και Στέγασης («ΔΕΠΟΣ»), η οποία το 1986, αφού εισέπραξε τα χρήματα των ομογενών για τη δημιουργία ενός πρότυπου «ομογενειακού χωριού», τα κατασπατάλησε σε αλλότριους σκοπούς, εγκατέλειψε τελικά το πρόγραμμα, κήρυξε πτώχευση και άφησε τους ομογενείς στην ...ατυχία τους. Τώρα, οι τελευταίοι, διαμένουν τα καλοκαίρια (αλλά ορισμένοι και τους χειμώνες) σε έναν τριτοκοσμικό τόπο δίχως της κατάλληλες υποδομές, σε έναν οικισμό με ελλιπές οδικό δίκτυο, αφού πολλοί δρόμοι δεν έχουν ασφαλτωθεί, δίχως σωστά δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, χωρίς επαρκή φωτισμό, αφού η ΔΕΠΟΣ αθέτησε την συμφωνία που είχε γίνει εξαρχής και δεν διέθεσε τα απαραίτητα κονδύλια.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΙ 
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: